Activering & coaching | Weerwerk

Professionele activering en coaching Roeselare

KANSEN GEVEN WERKT. KANSEN GRIJPEN OOK.

Wat?

Professionele activering en coaching door vzw Weerkracht voor bedrijven, werkzoekenden en werknemers. Lees meer over ons aanbod op deze pagina of neem contact met ons op. 

Contactpersoon

Professionele activering

Stijn Wyseure, Werkplaatsleider activerende werkplaats
Rotsestraat 31
8800 Roeselare
telefoon: 0479 79 12 85
Mail

Coaching

Lieve Vandecasteele, Coördineert team activering Roeselare
Rotsestraat 31
8800 Roeselare
telefoon: 0471 28 01 76
Mail

Professionele activering (in-house)

Activerende werkvloer

We kiezen voor effectief werk op een effectieve werkvloer met een zeer intensieve begeleiding, training en coaching. Door middel van assemblage, inpakwerk en confectieopdrachten. Heb je opnieuw een goed beeld van wat je kan en van wat tewerkstelling van jou vraagt? Dan kan je door naar ‘Jumpstart’.

Jumpstart

In Jumpstart nemen we je mee op zoektocht naar wat haalbaar én gewenst is. We dagen je uit opnieuw te durven dromen en te streven naar vaak jarenlang ondergesneeuwde passies en interesses. Gedurende een 5-weken durend intensief assessmenttraject van stages, observaties, empowerment, persoonlijkheidsonderzoek, oriëntatietesten en fitheidstest, komen we tot een concreet en realistisch jobdoelwit dat past bij je persoonlijkheid, competenties en attitudes.

Consulting

COACHING TIJDENS WERKPLEKLEREN OF TEWERKSTELLING

De coaches helpen je zoeken naar de meest geschikte (stage)werkplek. Daar wordt voorzien in begeleiding op de werkvloer, zodat de aangeleerde competenties nog worden versterkt. Daarnaast mag je je verwachten aan een divers aanbod op maat. Mogelijke acties zijn workshops, individuele gesprekken, profilering, thuisopdrachten.

DOORSTROOMBEGELEIDING VANUIT SOCIALE ECONOMIE NAAR EEN DUURZAME REGULIERE JOB

In samenwerking met VDAB helpen we je door te stromen vanuit je tewerkstelling bij een maatwerkbedrijf naar een job in het reguliere circuit. Hierbij kunnen we je helpen zoeken naar het meest geschikte bedrijf, stages organiseren en bemiddelen bij aanwerving. Ook nadat je bent doorgestroomd kan je nog een hele tijd bij ons terecht voor extra ondersteuning.

LOOPBAANBEGELEIDING

In Jumpstart nemen we je mee op zoektocht naar wat haalbaar én gewenst is. We dagen je uit opnieuw te durven dromen en te streven naar vaak jarenlang ondergesneeuwde passies en interesses. Gedurende een 5-weken durend intensief assessmenttraject van stages, observaties, empowerment, persoonlijkheidsonderzoek, oriëntatietesten en fitheidstest, komen we tot een concreet en realistisch jobdoelwit dat past bij je persoonlijkheid, competenties en attitudes.

Taalondersteuning

Taalcoaching ook op uw werkvloer ?

Denkt u eraan anderstalig personeel aan te werven ?
Dan kan weerwerk ook hierbij uw partner zijn! Naast jobcoaching  bieden wij eveneens taalcoaching aan. Deze taalcoaching is er voor anderstalige werknemers, namelijk werknemers  die het Nederlands niet als moedertaal hebben en de Nederlandse taal bijgevolg (nog) onvoldoende beheersen.

De taalcoaching vertrekt vanop uw werkvloer. Onze taalcoaches komen bij u ter plaatse en luisteren naar uw wensen en uw noden. Ze bezoeken samen met u de werkvloer én de specifieke werkposten. Op die manier kunnen ze taalcoaching op maat van uw bedrijf aanbieden: per werkpost en per individuele werknemer. Onze taalcoaches kunnen uw Nederlandstalige werknemers ook tips meegeven in verband met het helder en duidelijk communiceren met anderstalige collega’s.

Indien gewenst of nodig, komen onze taalcoaches de anderstalige werknemers ook verder begeleiden op de werkvloer.

Meerwaarde van taalcoaching:

 1. voor uw bedrijf :
  tevreden werkgever én werknemers!
 2. Als werkgever : 
  Nederlands op maat voorafgaand aan tewerkstelling aangeleerd door partners
  efficiënt starten op de werkvloer
  verbetering van communicatie tussen anderstalige werknemers en collega’s/werkgever
  diversiteit op de werkvloer
  schakel in duurzame tewerkstelling    
 3. Als werknemer :  
  Nederlands op maat voorafgaand aan tewerkstelling aangeleerd door partner
  zelfvertrouwen door betere taalvaardigheden
  betere motivatie leidt tot verhoogde prestatie
  verbetering van communicatie tussen anderstalige werknemers en collega’s/werkgever
Onze coaches bieden indien gewenst ook extra taal-ondersteuning en/of basisvaardigheden in ICT. Je krijgt tips mee om jezelf beter te kunnen ‘verkopen’ op de hedendaagse arbeidsmarkt. Op die manier krijg je een beter zicht op je eigen competenties en bouw je zelfvertrouwen op.

 

 

Referentie

Umbrosa ontwerpt, produceert en vermarkt hoogwaardige design parasols en schaduwzeilen. Innovatie en creativiteit zijn onze belangrijkste troeven. Umbrosa produceert in België maar levert wereldwijd in meer dan 80 landen.  

Vorig jaar is de samenwerking met Weerwerk opgestart met als doel steeds over de juiste voorraad voorgemonteerde halffabricaten te beschikken. Dit laat Umbrosa toe om flexibel te produceren in kleine reeksen. De Umbrosa kwaliteitsnormen en werkmethodes worden hiervoor nauwgezet nageleefd en gecontroleerd. De vooropgestelde output wordt behaald en de communicatie loopt vlot en professioneel. Weerkwerk streeft ernaar om de gevraagde service en kwaliteit te leveren.  

Ongetwijfeld de juiste basis voor toekomstgericht nauwere samenwerking!

Koen Breems

Samenwerkingen

Weerwerk in Antwerpen, Gent en Roeselare

Klik op een van onze afdelingen en ontdek hoe onze werknemers u kunnen helpen.