Dierenasiel | Weerwerk

De opvang, verzorging en herplaatsing van dieren met zorg voor mens en dier

jaarlijks krijgen 230 honden en 300 katten in Roeselare een tijdelijk huis aangeboden

dierenasiel-roeselare.jpg

Het dierenasiel wordt gerund door een vast Weerwerk-team en een pak vrijwilligers. 

Dit gebeurt in opdracht van de stad Roeselare en heeft daarvoor een nauwe samenwerking met de politiediensten, het stadsbestuur en de vzw Dierenasiel Roeselare. Drie vaste medewerkers en drie arbeidszorg-medewerkers zorgen semen met een werkbegeleider voor het dagelijkse verloop van de opvang en herplaatsing van jaarlijks zo’n 230 honden en een 300-tal katten. Vijfentwintig -vaak onmisbare - vrijwilligers zorgen hierbij voor de nodige ondersteuning.  

Onder strenge voorwaarden en met zorgzaam toezicht wordt er voor de dieren de best mogelijk nieuwe thuis gezocht. Het dierenasiel voert naast die opvang en herplaatsing  ook nog andere opdrachten uit zoals de interventieopdracht.  Die bestaat er in dat verloren gelopen honden in Roeselare via melding van de politie door onze interventiemedewerkers terug bezorgd worden aan de eigenaars door middel van het opsporen van gegevens via de ID-chip. Ook worden zwerfkatten na melding vanuit de stad door het dierenasiel gevangen. Nadien worden de zwerfkatten door de stadsdierenartsen gesteriliseerd of gecastreerd en terug uitgezet.

Het euthanasiebeleid binnen het dierenasiel heeft als richtlijn dat er enkel wordt geëuthanaseerd indien dit een medische vereiste is of het gedrag van het dier als onbehandelbaar wordt beschouwd door een dierenarts en gedragstherapeut. De belangrijkste doelstelling van het dierenasiel is de best mogelijke dienst te bieden aan zowel dier als mens. 

Weerwerk in Antwerpen, Gent en Roeselare

Klik op een van onze afdelingen en ontdek hoe onze werknemers u kunnen helpen.

Like ons op facebook

Wil je op de hoogte blijven van:

  • te adopteren dieren
  • speciale evenementen

dan kan je ons volgen op facebook. 

Facebook

DIERENASIEL REGIO ROESELARE

verantwoordelijke Brecht Denys

Oude Stadenstraat 4
8800 Roeselare

ga naar site dierenasiel