Energiesnoeiers | Weerwerk

Energiescans en renovatieadvies

minder betalen voor energie of water? Het kan. Vraag een gratis energiescan aan*

logo-energiesnoeiers-klein.png

Wat?

De Energiesnoeiers helpen je om energie te besparen. Zo voeren we de gratis energiescan uit indien je hier recht op hebt. Zorgen voor een kosteloze begeleiding in het kader van de extra hoge premies voor sociale isolatieprojecten op de private huurmarkt.

Op die manier helpen we mens en milieu vooruit.

CONTACTPERSOON

Sanne Watteel, verantwoordelijke energiescans
Wijnendalestraat 49  (vanaf juli 2019 Rotsestraat 31) 
8800 Roeselare
telefoon: 0476 88 50 23
Mail

Onze regio

Ardooie, Dentergem, Hooglede, Ingelmunster, Izegem, Kortemark, Ledegem, Meulebeke, Moorslede, Oostrozebeke, Pittem, Roeselare, Ruiselede, Staden, Tielt, Wielsbeke en Wingene. Staat jouw gemeente er niet tussen? Geen nood. Er zijn energiesnoeiers actief over heel Vlaanderen. Je kan je gemeente hier opzoeken. 

De energiescan

De energiescan en het bijhorend pakket aan energiebesparende materialen is voor de bewoner volledig gratis. Een Energiesnoeier komt in de woning langs en bekijkt samen met de bewoner(s) waar energie kan bespaard worden. Als resultaat van deze scan krijgt de bewoner een verslag met de energiebesparende tips en bijkomende suggesties om nog meer energie te besparen. We voeren zo’n 1000 energiescans uit per jaar. Tijdens een huisbezoek geven we eenvoudige energietips aan de bewoner en plaatsen we ook een aantal energiebesparende maatregelen zoals spaarlampen, buisisolatie en een spaardouchekop. 

De energiescan is er enkel gratis indien je voldoet aan één van onderstaande voorwaarden:   

 • je betaalt een huur onder de 521,69 euro (regio) of 571,69 euro (Roeselare)
  Het gaat over de niet-geïndexeerde huurprijs, dus zoals bij begin van het huurcontract.   
 • je hebt recht op de sociale maximumprijs voor elektriciteit en aardgas   
 • je beschikt over een actieve budgetmeter voor elektriciteit of aardgas   
 • je hebt recht op een verhoogde tegemoetkoming bij het ziekenfonds;   
 • een jaarlijks belastbaar gezinsinkomen van maximum 31.340 euro verhoogd met 1.630 euro per persoon ten laste (er wordt gekeken naar het inkomen van 3 jaar terug).  
 • je doet beroep op schuldbemiddeling of wordt begeleid door het OCMW/CAW;   
 • je huurt een woning van een sociaal verhuurkantoor of sociale huisvestingsmaatschappij;   
 • je huurt een woning bij het OCMW of lokaal bestuur   
 • er werd een verzoek tot afsluiting van gas of elektriciteit ingediend bij de Lokale Adviescommissie.

Renovatiebegeleiding

Sinds 2012 zijn we promotor voor het sociaal dakisolatieproject (SDIP) voor de regio Midden-West-Vlaanderen. Als je een ongeïsoleerde woning verhuurt in regio Midden-West-Vlaanderen neem dan contact met ons op.

We begeleiden verhuurders en huurders die tot de doelgroep behoren in het volledige proces van offerteaanvraag tot premieaanvraag. Deze premie kan oplopen tot € 20 per vierkante meter. Sinds 2017 kunnen we ook optreden als promotor voor glas- en spouwmuurisolatie bij huurwoningen. Klik op de link voor meer info: sociale isolatiepremies voor huurwoningen.

Energiescan aanvragen?

vul onderstaande formulier in. Knop wordt rood indien alles goed is ingevuld.


 

Ik verhuur een woning via het SVK van Roeselare, via die weg kwam ik in contact met de projectpromotor sociale energie efficiëntieprojecten. Ik werd goed geïnformeerd omtrent de procedure en werd bij elke stap duidelijk op de hoogte gehouden over de stand van zaken. De communicatie verliep vlot en bij e-mailverkeer werd altijd vlug antwoord gegeven. De contacten verliepen altijd heel vriendelijk. De projectpromotor lichtte ook steeds de aannemer in over de premie-aanvraag, dit was dus ontlastend voor mij als eigenaar. Ik zou Weerwerk Roeselare zeker aanbevelen aan vrienden en kennissen.

Weerwerk in Antwerpen, Gent en Roeselare

Klik op een van onze afdelingen en ontdek hoe onze werknemers u kunnen helpen.