Sociale Activering een eerste opstap naar werk | Weerwerk

Sociale Activering een eerste opstap naar werk

 

WAAROM?

Mensen met een verslavingsproblematiek staan soms mijlenver af van een duurzame, betaalde job. Met onze activerende werkvloer proberen we, samen met de betrokkene, deze afstand te verkleinen. We maken de stap naar ‘weer werken’ haalbaar.

Toch merken we dat er vaak mensen uitvallen. De stap is te groot. Door het aanbod laagdrempeliger te maken, hopen we dat mensen die nu ‘uitvallen’ toch een kans krijgen. Om op die manier minstens te kunnen groeien naar een zinvolle deelname aan de samenleving.

 

WAT?

Donderdagvoormiddag houden we een groepsgesprek waarbij we ieders weekplanning onder de loep nemen. Elkaar tips geven en moed scheppen uit elk positief verhaal staan hier centraal. Aansluitend wordt er een broodmaaltijd voorzien.  Na 2 groepsgesprekken krijgt een deelnemer toegang tot een sport- en bewegingsmoment, samen met de medewerkers van het activeringstraject. Zo wordt het eerste contact gelegd.

Wanneer de deelnemer opeenvolgend 3 groepsgesprekken en 2 sport- en bewegingsmomenten heeft meegemaakt, geven we een ticket voor een workshop op de activerende werkvloer. Tijdens dit moment kan de deelnemer proeven van onze activerende werkvloer en kijken of het iets voor hem/haar is.

5 weken lang, na elkaar, de planning kunnen volgen, is voor ons het teken dat de deelnemer klaar is om verdere stappen te zetten in zijn/haar activeringstraject. Dit kan een stap richting onze activerende werkvloer zijn. Voor diegenen die ‘werk’ niet als een volgende stap in hun traject zien of waar hulpverlening nog aan de orde is, gaan we op zoek naar een passende doorverwijzing.

 

HOE AANMELDEN?

Mail naar Astrid Opgenhaffen: aanmelding.antwerpen@weerwerk.be

Bel naar het algemene nummer 03 259 08 90 of naar 0470 90 58 50

Terug