Buurtsport Roeselare | Weerwerk

Buurtsport Roeselare

gratis sport en spel voor jong en oud in verschillende wijken van de stad

buurt-co-buurtsport3.jpg

Buurtsport biedt gratis sport en spel aan in verschillende wijken in de stad. Wekelijks brengt Buurtsport Roeselare op een vast tijdstip verschillende sporten en spelen naar je toe.

Dat gebeurt op een vrijblijvende manier: iedereen mag deelnemen, zonder verplichtingen. De Buurtsportanimatoren zorgen voor de gepaste begeleiding, brengen je spelregels, tips en veel spelplezier bij voor een geslaagde bewegingsactiviteit. 

CONTACTPERSOON

Davy Verbeure, verantwoordelijke buurtsport
Rotsestraat 31
8800 Roeselare
telefoon: 0496 81 33 02
mail

Voor wie

  • kinderen van 5 tot 12 jaar
  • jongeren van 12 tot 22 jaar
  • volwassenen en senioren

Ons aanbod

  • Via onze buurtactiviteiten leer je op een minder alledaagse manier je buren kennen.
  • Buurtsport is volledig gratis en inschrijven is niet nodig.
  • Alle deelnemers zijn verzekerd tijdens de activiteiten.

 

 

Waarom Buurtsport

Buurtsport Roeselare heeft twee belangrijke doelstellingen.

Enerzijds wil het sport en spel aanbieden aan bepaalde doelgroepen binnen de stad Roeselare. Anderzijds wil het zijn monitoren tewerkstelling en opleiding bieden binnen het kader van Lokale Diensten Economie (LDE), om kansen binnen de reguliere arbeidsmarkt te verhogen.

Sport voor iedereen

Iedereen is welkom op activiteiten van Buurtsport Roeselare, in het bijzonder mensen die het door verschillende drempels moeilijk hebben om aansluiting te vinden in het reguliere sport- en bewegingsaanbod.
Buurtsport Roeselare zorgt voor aangepaste sporten en spelen, zodat iedereen in een veilige omgeving en op eigen niveau kan deelnemen. Zo kunnen we een zo breed mogelijk doelpubliek aanspreken.

Werk en opleiding

Tewerkstelling en opleiding bieden binnen het kader van Lokale Diensten Economie (LDE), om kansen binnen de reguliere arbeidsmarkt te verhogen. Buurtsport Roeselare werkt aan tewerkstelling en opleiding op maat.

Zo krijgen onze medewerkers de kans om zich bij Buurtsport, aan de hand van tewerkstelling, te laten opleiden tot bewegingsanimator. Het doel hiervan is de verworven theoretische kennis van de opleiding om te zetten naar een praktijkervaring aan de hand van tewerkstelling. Deze werkervaring zal in de toekomst een troef zijn om aansluiting te vinden bij de reguliere arbeidsmarkt.

Samenwerkingen

Weerwerk in Antwerpen, Gent en Roeselare

Klik op een van onze afdelingen en ontdek hoe onze werknemers u kunnen helpen.