Een veiligheidspop? | Weerwerk
pictoveiligheid.jpg

Net op de dag dat we vernemen dat drie werknemers van Weerwerk Antwerpen hun opleiding VCA (Veiligheid gezondheid milieu Checklist Aannemers) tot een goed einde brachten, maken we kennis met Joris Van Laere onze nieuwe preventieadviseur. We leggen even uit hoe we met het persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) aan de slag gaan binnen Weerwerk en dat een VCA-attest halen daar zeker kan bijhoren maar daarna laten we vooral ... 

Onze nieuwe preventieadviseur aan het woord. Wie is Joris Van Laere?

Ik ben Joris Van Laere geboren in het radioactieve jaar 1986. Gelukkig niet in Tsjernobyl maar in Edegem. Nu woon ik in Temse maar ik verbleef tijdens mijn middelbare studies in Gits. Vlakbij Weerwerk Roeselare.

Ik was een gepassioneerd competitie-zwemmer en heb ook enkele jaren als lid van de Roeselaarse Zwemvereniging (RZV) gedobberd in het Spillebad, waar dat bekende Roeselaarse raketje(*) ook wel wat kilometertjes gezwommen heeft. Olympisch goud heb ik echter nooit gewonnen.  

Tegenwoordig zal je mij aan de kant van een zwembad zien staan tijdens wedstrijden waar de zwemmers met een beperking van BOAS actief zijn.  Verder kan je mij af en toe op een fiets vinden of in een voetbalstadion waar een vriend van mij een Buffalo probeert te maken.    

Waarom preventieadviseur?  

Om mensen rondom mij positieve ervaringen rond veiligheid te geven en uiteraard veilig en wel te zien vertrekken op het einde van de werkdag.  

Waarvoor mogen we je altijd storen?  

Je mag mij altijd storen om de 6-daagse van Gent te gaan bekijken of de ronde van Vlaanderen mee te volgen. En als collega natuurlijk voor vragen rond preventie en veiligheid.  

Trouwens een dikke proficiat aan Kristof, Donny en Elvir voor het behalen van hun VCA-attest.

Joris  

(*) voor hen die niet weten wie dit raketje is: klik hier

Terug