Feeling low? Aim high! | Weerwerk

Wat als kortgeschoolden vastlopen in hun loopbaan? ‘Feeling Low? Aim high!’

 

Kortgeschoolden beter linken aan werkbaar werk: met het innovatief project ‘Feeling low? Aim high!’ speelt Groep Weerwerk en Wijkgezondheidscentrum De Kaai in op een actuele en dagelijkse nood uit de praktijk. Mensen die langdurig ziek zijn of zich niet goed voelen in hun werksituatie in een passende job krijgen.

Dankzij middelen van Stad Gent wordt momenteel een nieuwe methodiek uitgewerkt die beter inspeelt op de noden van de kortgeschoolden. Dit verloopt in een outreachend en interactief proces. Mensen met loopbaanvragen komen samen op een inspirerende plek, museum Dr. Guislain. Dankzij het leren van elkaar krijgen de mensen een beter inzicht in hun situatie en eigen rol.
De bedoeling: kortgeschoolde werknemers – in dit project vaak vrouwen - ervan overtuigen dat, als het fysiek of mentaal even niet meer gaat, werken aan je loopbaan ook opnieuw perspectief kan geven.

Vanwaar de samenwerking?


Weerkracht vzw onderdeel van Groep Weerwerkwil al langer kortgeschoolden die kampen met een groeiende (psychische) druk,
motiveren om proactief een loopbaanplan op te stellen. Loopbaanbegeleiding is onterecht vooral gekend bij hoger opgeleiden. Om de doelgroep beter te bereiken, werkt Groep Weerwerk actief samen met Wijkgezondheidscentrum (WGC) De Kaai. Samen ontwikkelden ze een methodiek op maat van kortgeschoolden. “Al doende zoeken we uit wat werkt.”

Paul De Neve van partnerorganisatie De Sleutel ging in gesprek met zorgcoördinator Els Decroo en Elisabeth Auer. Het volledige interview kan je hier nalezen of als pdf downloaden.

van links naar rechts:
Stefanie Deygers, (Gezondheidspromotor) WGC De Kaai, Els Decroo (zorgcoördinator) WGC De Kaai, Lara Hardeman (Gezondheidspromotor) WGC De Kaai, Kristine Timperman, Publiekswerking - Communityprojecten Museum Dr. Guislain, Elisabeth Auer (Weerkracht)

schermafbeelding-2022-09-23-om-144144.png
Terug