Medewerkers Groep Weerwerk digitaal sterker dankzij steun CERA | Weerwerk

Medewerkers Groep Weerwerk digitaal sterker dankzij steun CERA

 

Groep Weerwerk kon de voorbije maanden de communicatie op de mobiele werkplaatsen optimaliseren en professionaliseren. Voor de implementatie van een nieuwe digitaal softwarepakket werden een reeks smartphones aangekocht. Groep Weerwerk ontving 1900 euro steun van Cera voor dit project.

 

Medewerkers-meestergasten hebben nu mede dankzij de steun van Cera een professionele smartphone ter beschikking. Ze werden intern opgeleid om hiermee te leren werken. Voortaan kunnen we ook op locatie registreren. Zo zetten ze stappen vooruit waarmee ze sterker zullen staan wanneer ze doorstromen naar bedrijven in de reguliere economie.

Pieter De Gryse

Het digitaliseringsproject dient een dubbel doel: medewerkers uit kansengroepen meenemen in de digitalisering en de organisatie zelf versterken en efficiënter maken. Pieter De Gryse :”Het draait vooral rond onze ploegen groenonderhoud, renovatie en logistieke ondersteuning in bedrijven. Medewerkers-meestergasten hebben nu mede dankzij de steun van Cera een professionele smartphone ter beschikking. Ze werden intern opgeleid om hiermee te leren werken. Voortaan kunnen we ook op locatie registreren. Zo zetten ze stappen vooruit waarmee ze sterker zullen staan wanneer ze doorstromen naar bedrijven in de reguliere economie.”

Weerwerk heeft de ambitie om via digitalisering de arbeidsorganisatie te versterken en ook kostenefficiënter te werken. Vorig jaar werd hiervoor het softwarepakket WERK!it uitgerold binnen Groep Weerwerk (Dynamics + Business Central). Dankzij dit softwarepakket wordt het veel eenvoudiger om vanop afstand aan uurregistratie te doen, het gebruik van machines te registreren en beeldmateriaal van de werf te beheren.

De communicatie binnen de ploeg wordt er ook in ruimere zin door bevorderd. We richten ons met dit project op werkplaatsleiders, adjuncten en meestergasten. Dankzij deze investering wordt het mogelijk om op locatie te beschikken over digitale tools. Dit zal extra comfort bieden en toelaten om veel efficiënter/professioneler te werken. Zo zullen we op locatie gebruik kunnen maken van digitale afbeeldingen mbt de werf, over plannen, route, planning met de uit te voeren werken, … . Bovendien wordt het mogelijk om werkorders op locatie te bewerken en te bevestigen als afgerond. Een bijkomend voordeel is de mogelijkheid om de communicatie in teams te doen via deze digitale weg.

Deze investering leverde op verschillende vlakken een meerwaarde op.
Denk aan:

Met zo’n 400.000 vennoten is Cera de grootste coöperatie van België. Cera brengt mensen, middelen en organisaties samen, bundelt krachten, neemt initiatieven en realiseert waardevolle projecten met een duidelijk doel: samen investeren in welvaart en welzijn.

Ook jij kunt deel uitmaken van Cera! Check www.cera.coop

Terug